ЯБЪЛКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
Информация
Ябълково брашно 300 гр. Здравница
Ябълките са с много нисък гликемичен индекс. Съдържат около 12-15% въглехидрати - фруктоза, пектин, целулоза,глюкоза, ябълчена и лимонена киселина. Богати са на витамини В1, В2, С, Е, Р и РР, а също така, и на минерални вещества.
За направата на Ябълково брашно са необходими добре узрели, изсушени на слънце и фино смлени на прах плодове. Продуктът притежава приятен плодов аромат и леко кисел вкус. При използването му в ястия, придава кафеникав цвят. Може да се употребява в съчетание с други брашна. Продуктът е отлична съставка за приготвяне на печива. Може да се използва вместо какао за придаване на апетитен цвят или в по - обилни количества създава специфичния ябълков вкус на кексове, плодови хлябове, палачинки и бисквити и др. Също така може да се добавя и в бебешки каши и пюрета, тъй като продуктът е сушен плод, фино смлян прах.
Премиум качество;
100% натурален продукт;
Без съдържание на алергени и ГМО, глутен и добавена захар.
Употреба: Кулинария. Притежава приятен леко кисел вкус и се отличава с нисък гликемичен индекс.
Указания за употреба: Може да се прибавя за сладки и печива. Добавя се до 20% от общото количество брашно за ябълков кекс, до 12% за бисквитидо и 4% за хляб. Може да се добавя и към шейкове и студени десерти - до 1 ч.л. на 200 мл. / гр. от продукта.
Произход на суровината: България.
Производител: "Ню Ес Нет" ЕООД, България
Състав: Брашно от изсушени и смлени на прах ябълки.
Съдържание в 100 гр:
- Енергийна стойност 201 kcal / 841 kJ
- Въглехидрати, от които: 38.59 g
- захари 17 g
Отзиви към продукт