ТЕЛЕШКИ ЖЕЛАТИН прах 200 г ЗДРАВНИЦА
Информация
Телешки желатин на прах 200 гр. Здравница
Действие:
- 100% желатин от телешки произход.
- Укрепва ставите и подпомага функцията на сърцето.
- Увеличава еластичността и подсилва сухожилията и лигаментите.
- Подобрява метаболизма и умствените способности.
- Насърчава растежа на косата и ноктите.
- Намалява бръчките и предпазва от поява на нови.
- Притежава благоприятен ефект при лечение на дислазия.
- Желатинът се използва при лечение на коксартроза. При такива случаи се препоръчва комбиниран прием с калций.
- Подобрява подвижността на ставите и двигателната активност.
- Желатинът подобрява обмяната в костната тъкан, реконструкцията на износената хрущялна тъкан.
- Предотвратява сложни операции за смяна на стави и поставяне на изкуствени такива.
- Аминокиселините в желатина са източник на енергия и укрепват сърдечния мускул. Подобряват умствената дейност.
- Редовната консумация на желатин се препоръчва при стомашни, белодробни и чревни кръвоизливи.
Желатинът е прост белтък, който се получава при хидролизата на колагена от животински кости или хрущяли, варени във вода. Лесно разтворим във вода и има склонността към сгъстяване в желе. Не е желателно да се разтваря във вода при по-висока от 60 °C температура, защото тогава губи свойствата си. Желатинът в сухо тегло е на 98-99% протеин. Притежава по-ниска хранителна стойност от много други източници на протеин. Желатинът има висока концентрация на заменими аминокиселини глицин и пролин, ниско съдържание на изолевцин, треонин и метионин.
Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна. Съдържа 2 аминокиселини – пролин и хидроксипролин. Те подсилват и стимулират растежа на съединителната тъкан. Желатинът възстановява увредените стави. Желатинът спомага за намаляването и елиминирането на болките в гърба и сковаността на врата.
Желатинът има благоприятен ефект при: остеопороза, остеохондроза, артроза, васкулит, ревматоиден артрит, сколиоза, гонартроза, коксартроза, счупвания на кости и навяхвания на стави, артрит, изкълчване на тазобедрена става.
Употреба:
В кулинарията:
- Залейте 1 с.л. (10 g) желатин с 50 мл. хладка вода, оставете да набъбне.
- Разтворете на вода баня (42 - 60 градуса).
- Прибавете 450 мл течност за меко желе и към 300 ml за твърдо.
- Оставете да престои в хладилник за 3 часа.
За здрави стави:
- Смесват се 2 ч.л. желатин с 1/2 чаена чаша студена вода. Разбърква се и се оставя сместа да преседи най-малко 5 часа.
- За улеснение може да се забърква сместа вечер и да се консумира на сутринта.
- Консумирайте директно набъбналият желатин, за по-лесен прием може да се добави още 1/2 чаена чаша топла вода.
- При по-тежки форми на ставни и костни заболявания може да се започне прием 2 пъти на ден.
- Препоръчително е приемът да продължи 3 месеца, и да се направи почивка 1 месец.
За общо укрепване и козметични цели:
- Смесват се 1 ч.л. желатин с 1/2 чаена чаша студена вода. Разбъркайте и оставете сместа да преседи поне 5 часа.
- За улеснение може да се забърка сместа вечерта и да се консумира на сутринта.
- Консумирайте директно набъбналият желатин, за по-лесен прием може да се добави още 1/2 чаена чаша топла вода.
- Приемът се препоръчва 1 - 3 пъти седмично в продължение на 1-2 месеца.
Произход: Германия.
Производител: "Ню Ес Нет" ЕООД, България.
Аминокиселинен състав на желатина:
- глицин 21%.
- пролин 12%.
- фенилаланин 2%.
- треонин 2%.
- изолевцин 1%.
- хидроксилизин 1%.
- аргинин 8%.
- аспартамова киселин
Отзиви към продукт