БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР РОЗА * 17 бр.


Информация
ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР РОЗА * 17 бр.
Вкусете ободряващата напитка и се насладете на приятния аромат на розовите листеца. Порадвайте се на лекотата с аромат на цветчета от хибискус, лайка, бъз и слънчоглед. Посланието на този чай е: „Пратеник на любовта“.
Розите се радват на голяма популярност не само заради атрактивния си външен си вид. Венчелистчетата им съдържат фини етерични масла и ухаят толкова чудесно, колкото изглеждат: величествени. Вкусът им е фин сладникав и леко ароматен.
- Хибискус - произхожда от страните в тропиците. Растението със сладко-кисели цветове е любима билка в множество европейски градини.
- Лавандула - този опияняващ аромат може да се усети в края на пролетта по цялото Средиземноморие и някои части на Европа. Билката притежава характерен леко горчив вкус. Съдържа ценни етерични масла.
- Лайка – тя е считана за свещено растение в Древен Египет. Вярва се, че заради вида си то съумява да си спечели покровителството на бога на слънцето Ра. Билковото растение, притежава аромат, любим на много култури по света. Цветчетата имат леко горчив вкус.
- Бъз – билковото растение с ароматни и нежни цветчета се среща на територията на централна Европа. Те имат свеж и приятен вкус.
- Липа - не само пчелите обичат ароматните лечебни цветчета. Хората отдавна са оценили достойнствата на тази билка. Родом от Стария континент, липата е изключително популярно растение цъфти още пред юни и Човешките същества отдавна оценяват достойнствата на липовия цвят. Като родом от Европа, нежните цветя на липата се отварят през юни. Те излъчват ароматен аромат, имат вкус леко сладко и съдържат ценни етерични масла.
- Канела - една от най-скъпите подправки в света, за чиято употреба в Китай има сведения от преди 5000 год. Извлича се от кората на южно-азиатското канелено дърво. Има ароматно-сладникав вкус и съдържа ценни етерични масла.
- Равнец - билка от семейство Сложноцветни (Asteraceae). Развива се отлично в цяла Европа. Предпочита да разпери белите си, подобни на чадърчета цветчета по полетата или край пътя. Свежият вкус на билката в чая напомня в немалка степен на този на лайката.
- Джинджифил - дали в коледните бисквитки, като добавка в ароматното къри или като притурка в лимонадата, джинджифилът е сред най-известните подправки в света. От хиляди години се култивира в тропическите области на Източна Азия. Придава плодов, горещ и ароматен пикантен вкус.
- Черен пипер - наричан още „Царят на подправките“, черният пипер едно от най-важните в света допълнения към солта. Произхожда от индийското Малабарско крайбрежие и има интензивно-пикантен вкус.
- Фенел - той принадлежи към семейство „Сенникоцветни”. Популярен е от хиляди години по целия свят заради интензивния си аромат. Растението произхожда от средиземноморския регион и има сладко-пикантен вкус, който напомня на този на анасона.
- Корени от куркума - растението вирее главно в Азия и районите от Средиземноморието. Част е от семейството на джинджифила и е сред основните компоненти в кърито на прах. В Индия подобният на джинджифил леко пикантен корен от куркума е сред най-важните подправки.
- Слънчогледови листенца - С впечатляващата си височина (до пет метра), слънчогледът е считан за символ, олицетворяващ силата на бога Слънце в родината си Южна Америка. Яркожълтите му цветни венчелистчета имат лек и приятен вкус.
- Люцерна - „Alfalfa” е арабска дума, която буквално означава "Бащата на всички храни". Сезонът на цъфтеж на билката е от юни до септември. Вкусът е фин и ароматно-пикантен.
- Репей - растението произходжа от семейство Сложноцветни. Развива се отлично край нивите и широколистните гори. Корените от репей се събират през есента на първата година от растежа на билката. Те се отличават с леко сладък вкус.
- Кардамон - една от най-популярните подправки от хиляди години в целия азиатски и арабски регион. Неговият изтънчен, сладко-пикантен аромат е причина за прибавянето му към много и най-различни храни - от направата на смес за къри до пикантни коледни бисквитки.
- Карамфил - цветните пъпки на карамфиловото дърво преди всичко са познати като подправка, даряваща щипка ухание на сладки и солени специалитети в европейската кухня. Растението се причислява към семейството на миртата и има интензивен пикантен аромат. В миналото изсушените цветни пъпки са стрували теглото си в злато, както в Древен Китай, така и в Страната на фараоните.
- Комбуча - напитка, която се произвежда чрез ферментация на чайове с различни видове дрожди. Произхожда от северната част на Китай. Употребата й е преоткрита в Източна Европа през миналия век. Комбуча има свеж кисело-сладък и освежаващ вкус.
Състав: Био хибискус* (23%), цветчета лайка*, розови цветчета* (5%), лавандулови цветчета* (3%), цвят от бъз*, листа от цвят от слънчоглед*, цвят от липа*, джинджифил*, канела*, черен пипер*, куркума*, канела*, копър*, кардамон*, люцерна*, сух екстракт от комбуча*.
*Сертифициран продукт от биологично земеделие.
Начин на употреба: Залейте 250 мл прясно преварена вода върху чаената торбичка. Оставете за 7 минути - или по-дълго, ако желаете да постигнете по-силен аромат.
Опаковка: 17 филтърни пакетчета.
Производител: Golden Temple, Германия, марка Yogi tea.
Отзиви към продукт