БИО ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ 500 мл ЛИДИЯ
Информация
ОЦЕТ ЯБЪЛКОВ БИО 500 мл ЛИДИЯ
Натурален органичен ябълков оцет, изработен от собствено отглеждани ябълки по традиционни методи. "Еликсир на живота", произведен от прясно пресовани ябълки по традиционна рецепта. Той се използва при лечение на редица заболявания, които могат да бъдат проследени от още от Римско време.
Ябълковият оцет е направен чрез ферментация на ябълково вино. По време на този процес, захарта в ябълките се разгражда от бактерии и дрожди в алкохол, а после в оцет. Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина (както и другите видове оцет), млечна, лимонена и ябълчна киселина. За разлика от бистрия (този в търговската мрежа), домашният органичен ябълков оцет е със светло жълто-кафяв цвят и често се продава нефилтриран и непастьоризиран с тъмна, мътна утайка (състояща се главно от оцетно кисели бактерии). Някои видове оцет - като бял оцет, балсамов оцет, винен оцет и оцет от ориз, се използват главно за готвене, а ябълковият оцет се използва и за цели в здравеопазването. Още Хипократ е казал, че са го ползвали като тоник за здраве; американските войници са го използвали за борба с лошото храносмилане, при пневмония и скорбут. Джарвис препоръчва ябълковия оцет като панацея, като обяснява, че е изключително богат на калий. Той казва, че смесването на оцета с мед - смес, която той нарича "honegar" - засилва лечебната сила на оцета. Джарвис също пише, че ябълковият оцет може да унищожи вредните бактерии в храносмилателния тракт и го препоръчва за тонизиране на храносмилането. Той трябва да се консумира по време на хранене.
Ябълковият оцет регулира нивата на холестерол в кръвта една - две лъжици на ден повишават нивата на добрия холестерол, съобщава вестник Sunday Telegraph. Американски учени твърдят, че хората, които са консумирали ябълков оцет осем седмици са с по-добри нива на HDL холестерола.
Ябълковият оцет намалява също кръвната захар и потиска апетита. Благотворното му действие се обяснява с това, че той ускорява разграждането на мазнините. Днес е известно, че този вид оцет подобрява метаболизма и е важен фактор при изгарянето на мазнините. Освен това той осигурява всички жизненоважни вещества при провеждането на диети, намалява нивото на "лошия" холестерол, подпомага процесите на пречистване на организма, намалява отлаганията по стените на кръвоносните съдове и значително намалява риска от инфаркт заради богатото си съдържание на пектин в комбинация с бета каротин.
Има и редица доказателства, че подобрява кръвообращението, поддържа нивото на захарта в нормални граници, подобрява чревната флора, като унищожава гнилостните бактерии, повишава съпротивителните сили на организма и благоприятства дейността на бъбреците.
Добър помощник е и при лечението на грип, възпалено гърло, повишена температура, главоболие.
Облекчава артритните и ревматичните болки, действа превантивно срещу декалцификация на костите и поддържа кожата млада и свежа. Ябълковият оцет разгражда мазните, слизести вещества в тялото и затова подобрява здравето и функционирането на черния дроб, пикочния мехур и бъбреците.
Също така помага да разреди кръвта, което пък от свой ред предпазва от високо кръвно налягане. Спомага за храносмилането, асимилацията в тялото и отделянето.
Помага да се отървем от токсичните вещества, които могат да бъдат вредни. Известно е, че смес от ябълков оцет и вода преди хранене може да предотврати диария или стомашни разстройства.
Калият в ябълковия оцет също помага да се облекчат симптомите на настинки и алергии. Калият е много важен за здравината на костите и зъбите, много помага и при косопад.
Ябълковият оцет може да детоксикира тялото от вредните елементи, които причиняват циреи, пришки и акне. Също помага да се предотврати образуването на тромби и пречиства кръвта.
Ябълковият оцет се прилага под формата на горещи компреси за болящи стави, възпаления и болки. Най-интересното е, че помага и срещу депресията.
Една от последните модни тенденции е да се отслабва с ябълков оцет. Той може да служи като инструмент за контролиране на теглото. Ябълковият оцет повишава метаболизма, генерира енергия и намалява глада. Безопасен е даже и за прием от деца с проблеми с теглото. Много диети се застъпват за изяждането на 1 ябълка преди хранене. Това допълнително повишава метаболизма и намалява апетита.
Жени в етапа на менопауза са изложени на огромен риск от отслабване на костите. Хранителната добавка съдържа: магнезий, силикон и калций, които са тясно свързани с поддържането на костната маса. В ябълковия оцет още се съдържат: витамини С, Е, В2, В6, Р и Бета каротин.
Опаковка:
500 мл
Производител:
ОРГАНИК БГ ЕООД, България
Отзиви към продукт