Chaga tea with raw cocoa beans 24 filter bags / Чай филтър чага със сурови какаови зърна 24 филтърни пакетчета
Информация
Чага представлява безплодна форма на паразитна гъба. Среща се най- вече по брезите в северните части на Русия, Европа, Китай, Северна Америка. В Сибир гъбата е наричана "Дар от Боговете" или "Гъба на безсмъртието".
Гъбата е позната още от Древността със своите лечебни качества. Прилагана е като лечение при множество заболявания. Съдържа богати количества антиоксиданти. Съчетава в състава си магнезий, калий, манган, желязо, мед (бета глюкан, полизахариди, тритерпени, бетулин), меланин, пълен спектър от фитостероли: инотодиол (inotodiol),ланостерол (lanosterol), ергостерол (ergosterol) и фекостерол (fecosterol), супер оксид дисмутаза (SOD) и др. По тази причина гъбата е смятана за много полезна за поддържането на силен имунитет.
Ефекти на Сибирската Чага:
- притежава мощен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект;
- подсилва имунната система;
- регулира метаболизма;
- балансира кръвното налягане и холестерола, кръвната захар;
- за превенция и лечение на ракови заболявания;
- подходяща за вегани;
- не съдържа глутен.
Какаовите зърна са изключително ценна и полезна храна. Богати са на мазнини, въглехидрати, белтъчини, магнезий, калций, фибри, желязо, витамини от група В, витамин С, Е и други и не съдържат захар. Със специфичен, леко горчив вкус са. Смята се, че какаото подобрява сърдечната дейност и подпомага функциите на нервната система и храносмилането. Понижава артериалното налягане и притежава антиоксидантно действие.
Начин на употреба: един филтър пакетче Чай Чага с портокал и канела се залива с 250 мл гореща вода. Изчаква се 5-7 минути. Подслажда се по желание.
Съхранение: В сухи и прохладни помещения.
Произход: Чага - Сибир (Русия).
Произведен в България.
Състав: мляна, сушена гъба Чага (Inonotus Oblquus), сурови какаови зърна.
Хранителни стойности | в 100 гр |
Ен
ХарактеристикиТегло (кг.)
0.08
|
Отзиви към продукт