ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА ПЛОД 50 г ЗДРАВНИЦА
Информация
ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА ПЛОД 50 г ЗДРАВНИЦА
Червената боровинка (Fructus Vitis-idaea) е вечнозелен храст с ядливи плодове. Макар че има култивирани сортове, хората берат и дивите и правят от тях сладко. Растението достига до височина 40 см.
В допълнение към киселия вкус и яркия цвят, червената боровинка е богата на много витамини с мощни антиоксидантни свойства. Съдържа голямо разнообразие от фитонутриенти и други хранителни вещества. Лесно смилаема е, а съставът й е идеално балансиран.
- Природен източник на витамини и фитонутриенти.
- 100% натурален продукт на Здравница.
- Без глутен!
- Без консерванти!
- Без захар!
Червената боровинка помага при възпаления и инфекциозни заболявания. Плодът е ефективен при проблеми с венците и стомаха. Влияе благоприятно и при инфекции на пикочните пътища. Съдържащият се в червената боровинка проантоцианидин не позволява на бактериите да се задържат в тялото.
Лекарите препоръчват честа консумация на този плод. Той е отличен източник на антиоксиданти и витамин С, които предотвратяват появата на хронични заболявания и забавят стареенето на организма.
Плодовете на червената боровинка са изключително богати на витамини и минерали:
- Манганът е миниeрал, важен за нормалните функции на метаболизма и антиоксидантната система в организма.
- Витамин К1 е важен за съсирването на кръвта, известен е още като филохинон.
- Витамин С е един от преобладаващите антиоксиданти в червената боровинка. Познат е още като аскорбинова киселина. Той е от съществена важност за поддържането на костите, мускулите и кожата.
- Мед, ако се приема в недостатъчни количества има неблагоприятни ефекти върху здравето на сърцето.
- Витамин Е мастноразтворим антиоксидант.
Червената боровинка е полезна при:
- инфекции на пикочните пътища;
- грип;
- възпаления на горните дихателни пътища;
- проблеми с кожата като акне, дерматити и др.
- за укрепване на имунитета;
- за понижаване високите нива на лош холестерол;
- като помощно средство при простатит, подагра, изменения с дегенеративен произход, ревматизъм и атеросклероза.
Състав:
Сушен плод от червена боровинка (Fructus Vitis-idaeae).
Употреба:
За приготвяне на напитка - еликсир за възрастни или за директна консумация.
Начин на приготвяне:
Прибавете 2 - 3 с.л. от сухите плодчета червена боровинка към 400 мл вряща вода. Задръжте сместа на тих огън за 6 мин, след което я оставете да се да кисне в продължение на 15 минути. Прецедете и изпийте в рамките на деня, а плодчетата - изяжте.
Можете да подсладите напитката с натурални подсладители, като кленов сироп, стевия, еритритол и др.
Може да консумирате плодовете след термична обработка директно или да ги добавите към шейкове и смутита.
Опаковка:
50 грама
Производител:
"Ню Ес Нет" ЕООД, България
Отзиви към продукт