ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
Информация
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
100% НАТУРАЛЕН ОРГАНИЧЕН ПРОДУКТ.
Характеристики:
Маслото от орех съдържа:
- 9,0 – 15,0 % Линоленова киселина;
- 54,0 - 65,0 % Линолова киселина;
- 6,0 – 8,0 % Палмитинова киселина;
- 14,0 – 21,0 % Олеинова киселина;
- 1,0 – 3,0 % Стеаринова киселина.
Ореховото масло е идеален източник на Омега-3 мастни киселини, но полезното му действие е гарантирано, единствено ако е чисто, нерафинирано и без термична обработка.
Известно е, че орехите са богато наситени на фитонутриенти, магнезий, селен, желязо, цинк, калций и фосфор. Съдържат витамин В1, В2, В3 и С. Използват се за подобряване на хранителния баланс на организма. Редовната консумация на орехи и орехово масло редуцира опасността от сърдечно-съдови болести и регулира нивата на холестерола и триглицеридите. Не позволява отлагане на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове. По този начин предпазва от сърдечни заболявания. Омега-3 мастните киселини защитават невроните и подобряват паметта. Предпазват от Алцхаймер и Паркинсон. Имат положително въздействие при алергии и засилват зрението. Всички тези положителни въздействия се дължат на голямото количество алфа- линоленова киселина в ореховото масло. Това, което го отличава от други ядкови масла, е, че се състои предимно от омега-3 мастни киселини. В 1 супена лъжица има 1.4 гр. алфа-линоленова киселина. Мъжете се нуждаят от 1.6 гр. алфа-линоленова киселина дневно, а жените – от 1.1 гр. Останалите ядкови масла съдържат повече мононенаситени мазнини
Ореховото масло е богато наситено и на антиоксиданти. Съдържа елагова киселина, която контролира клетъчното делене на злокачествени тумори и притежава антибактериални, противовирусни, антисептични и противовъзпалителни качества. В него има и малки количества малова и галова киселина. Редовният му прием набавя есенциални мастни киселини, които се доставят по-трудно чрез храната.
Системният прием на масло от орех помага за значително намаляване на опасността от поява на сърдечни заболявания и рак. Укрепва организма и забавя процесите на стареене.
Маслото притежава наситен ядков вкус, подходящо е за дресинг на салати и обогатяване на десерти. Препоръчва се да се приема сурово, тъй като при нагряване няма същите полезни качества.
Начин на употреба:
Вътрешно:
- За възрастни: По 50 капки;
- За деца над 5 години: По 25 капки.
Маслото трябва да се пие 21 дена в месеца, след което да се направи почивка от 10 дни. След това може да се започне отново прием за поне 3 месеца.
Съхранение: На тъмни и хладни места, недостъпни за деца. След отваряне, да се консумира в рамките на 3 месеца.
Важно!
Маслото не представлява лекарствено средство!
Не замества разнообразния и пълноценен хранителен режим!
Спазвайте препоръчителната дневна доза!
Направете предварителна консултация със специалист, при съвместен прием с лекарствени продукти!
Опаковка: 100 мл.
Производител: Произведено за Хелт Агейн ЕООД, България.
Отзиви към продукт