СВИНСКИ ЖЕЛАТИН НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
Информация
- 100% желатин от животински произход (свински)
Желатинът е прост белтък, получаващ се при хидролизата на колагена от животински кости или хрущяли, варени във вода. Той е лесно разтворим във вода, като получените разтвори имат склонност към сгъстяване в желе. Степента на разтворимост е пропорционална на температурата на водата. Оптимална температура за разтваряне на желатин е от 42 до 60 °C. Не е желателно разтварянето да става при по-висока от 60 °C температура - тогава той губи свойствата си.
Ползи от приема на Свински желатин на прах:
- Укрепва ставите;
- Повишава еластичността и укрепва сухожилията и лигаментите;
- Подпомага работата на сърцето;
- Подобрява метаболизма;
- Подобрява умствените способности;
- Стимулира растежа на косата и ноктите;
- Редовната употреба води до намаляване на бръчките и предпазване от поява на нови;
- Има благоприятен ефект при лечение на дислазия.
Аминокиселините, съдържащи се в желатина, са източник на енергия за организма. Те укрепват сърдечния мускул и са полезни за умствената дейност. Желатин се препоръчва и при ниски показатели за съсирване на кръвта. Редовната употреба на желатин се препоръчва и при стомашни, белодробни и чревни кръвоизливи.
Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна. Той съдържа две аминокиселини – пролин и хидроксипролин. Те и двете имат положителен ефект върху съединителната тъкан. Желатинът също така е способен да стимулира растежа на съединителната тъкан и удивително възстановява увредените стави. Желатинът спомага за снижаването и елиминирането на болките в гърба и сковаността на врата. Той е особено полезен за хората, които прекарват дълги часове пред компютъра.
Желатинът се използва и като мощно средство при лечение на коксартроза. В този случай се препоръчва успореден прием с калций.
Приемът на желатин намалява острите състояния, подобрява се подвижността на ставите и двигателната активност. Желатинът подобрява обмяната в костната тъкан, както и реконструкцията на износената хрущялна тъкан. Така желатинът допринася за подобряване качеството на живот и предотвратява сложните операции за смяна на стави и поставяне на изкуствени такива.
Желатинът има благоприятен ефект при следните заболявания: артрит, артроза, васкулит, гонартроза, коксартроза, остеопороза, остеохендроза, ревматоиден артрит, сколиоза, счупвания на кости и навяхвания на стави, изклълчване на тазобедрена става и др.
Начин на употреба:
- Употреба в кулинарията
Зелейте една с.л. (10 g) с 50 мл. гладка вода, оставете да набъбне, разтворете на вода баня (42С - 60С). Прибавете към 450 мл течност за меко желе, към 300 ml за твърдо. Оставете в хладилник за 3 ч.
- За здрави стави
2 ч.л. желатин се смесват с 1/2 чаена чаша студена вода. Разбъркайте старателно и оставете сместа да преседи най-малко 5 часа. За Ваше улеснение можете да забърквате сместа вечер и да консумирате на сутринта. Набъбналият желатин се консумира директно, като с цел по-лесен прием можете да добавите още 1/2 чаена чаша топла вода. При по-тежки форми на ставни и костни заболявания можете да започнете прием два пъти на ден. Препоръчително е приемът да продължи 3 месеца, последвани от най-малко 1 месец почивка.
- Общо укрепване и козметични цели
1 ч.л. желатин се смесва с 1/2 чаена чаша студена вода. Разбъркайте старателно и оставете сместа да преседи най-малко 5 часа. За Ваше улеснение можете да забърквате сместа вечер и да консумирате на сутринта. Набъбналият желатин се консумира директно, като с цел по-лесен прием можете да добавите още 1/2 чаена чаша топла вода. Приема се от 1 до 3 пъти седмично в продължение на 1-2 месеца.
Произход на суровината: Германия
Производител: "Ню Ес Нет" ЕООД, България.
Състав: 100% Свински желатин (E441)
Аминокиселинен състав на желатина:
- глицин 21%
- пролин 12%
- хидроксипролин 12%,
- глутаминова киселина 10%
- аланин 9%, <
Отзиви към продукт