Siberian mushroom chaga pieces 500 g / Чага сибирска гъба късове 500 г
Информация
Чага представлява безплодна форма на паразитна гъба. Среща се най- вече по брезите в северните части на Русия, Европа, Китай, Северна Америка. В Сибир гъбата е наричана "Дар от Боговете" или "Гъба на безсмъртието".
Гъбата е позната още от Древността със своите лечебни качества. Прилагана е като лечение при множество заболявания. Съдържа богати количества антиоксиданти. Съчетава в състава си магнезий, калий, манган, желязо, мед (бета глюкан, полизахариди, тритерпени, бетулин), меланин, пълен спектър от фитостероли: инотодиол (inotodiol),ланостерол (lanosterol), ергостерол (ergosterol) и фекостерол (fecosterol), супер оксид дисмутаза (SOD) и др. По тази причина гъбата е смятана за много полезна за поддържането на силен имунитет.
Ефекти на Сибирската Чага:
- притежава мощен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект;
- подсилва имунната система;
- регулира метаболизма;
- балансира кръвното налягане и холестерола, кръвната захар;
- за превенция и лечение на ракови заболявания;
- подходяща за вегани;
- не съдържа глутен.
100% природен натурален продукт!
Предназначение:
За получаване на водна настойка екстракт в домашни условия с приложени 3 традиционни Руски рецепти.
Начин на употреба:
1. Водна екстракция - няколко късчета от Чага гъбата се поставят в съд с вода за 4-5 часа, за да се накиснат. След това късовете се начукват или настъргват и се добавя вода, загрята до 40-50°С, в съотношение 1:5 с водата, в която гъбата е била. Оставя се на тъмно и прохладно място за 2 дни. Прецежда се цялото количество добре и се долива вода до първоначалния обем. Получената смес се съхранява до 4 дни на хладно или в хладилник. Приема се по 200 мл преди ядене /3 пъти на ден/ в продължение на 1 месец. След това се прави пауза за 10 дни и цикълът се повтаря.
2. 100 грама счукана Чага се накисва в 500 мл вода за 2 седмици на прохладно и тъмно място, като се разбърква периодично. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена в 30 мл топла вода, загрята до 40 -50 °С, по 3 пъти на ден преди ядене в продължение на 2 седмици. Прави се пауза за 2 седмици и цикълът се повтаря.
3. Поставя се счуканата и настъргана Чага в съотношение 1:5 във вода, затоплена до 50 °С, за период от 2 до 4 часа. Количеството се приема на няколко равни дози през деня.
Важно!
Препоръчва се да се спазва диета с продукти от растителен произход, с изключение на силни подправки, месни храни и животински мазнини.
Гъбата Чага не трябва да се използва при прием на антибиотици или глюкоза. Не е подходяща за бременни жени и кърмачки.
Произход: Чага - Сибир (Русия).
Състав: мляна, сушена гъба Чага (Inonotus Oblquus) на късове.
Хранителни стойности | в 100 гр |
Енергийна стой
ХарактеристикиТегло (кг.)
0.55
|
Отзиви към продукт