ТАПИОКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
Информация
ТАПИОКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
- 100% натурален продукт
- Естествено нишесте от Manihot esculenta
- Без глутен и добавена захар!
- Веган продукт
Най-често консумираната част на Маниоката /Тапиока/ е коренът, който може да се консумира цял, настърган или смлян на брашно. Хората, които страдат от хранителни алергии използват брашно от тапиока за готвене и печене, тъй като не съдържа глутен и няма следи от зърно или ядки.
Благодарение на хранителния си състав и заради липсата на глутен, тапиоката се препоръчва при режими на здравословно хранене, при необходимост от отслабване и при глутенова непоносимост. Той е подходяща храна за спортисти или хора, които извършват тежък физически труд, защото има висока енергийна стойност и почти няма мазнини. Богата е на белтъчини и минерали, като калций, калий, желязо, магнезий, фосфор, цинк и др. Съдържа холин, който е от изключителна важност за обмяната на веществата в организма.
Тапиоката има чист натурален вкус и аромат. Използва се като основно брашно за хлебни и тестени продукти. Подходяща е за сгъстяване на супи, сосове и ястия, като 1 супени лъжици от нея се равнява на 2 1/2 супени лъжици пшенично брашно. Намира приложение при приготвяне на шейкове, кремове, сладкиши, хлебчета, каши, замествайки пшеничните и царевични нишестета и брашна. Тапиоката има свойството да желира допълнително ястието, в което е използвана.
Съдържание:
Модифицирано нишесте, извлечено от грудковите корени на растението Маниока (Manihot esculenta). В кулинарията е популярно под името "Брашно от Тапиока".
Вискозитет:
500-700 BU (отговаря на спецификациите за нишестета, посочени в директива 2012/231/ЕС за Е1322).
Предназначение: Натурално нишесте за приложение в кулинарията. Притежава отлични водозадържащи свойства. Добър сгъстител в неутрална, средно кисела и кисела среда. Устойчиво при замразяване или размразяване. Желиращ агент. Стабилизатор на емулсии.
Начин на употреба: Има неутрален вкус и аромат. Подходящо за сгъстяване на супи, каши, сосове, ястия, шейкове, кремове.
Може да се използва за влагане в хляб, топли десерти, сладкиши и други, като 1 супена лъжица брашно от тапиока се равнява по рецепта на 2,5 супени лъжици пшенично брашно. Успешно замества до 20% пшеничното брашно в печива.
Брашното от тапиока се съчетава отлично с безглутенови брашна, най-вече с кокосово брашно и картофено брашно.
Съхранение: Съхранявайте на умерена температура и влажност на въздуха не повече от 70%. При излишна влажност се образуват бучици, киселиността се повишава и нишестето плесенясва.
Опаковка: 200 гр.
Производител: "Ню Ес Нет" ЕООД, България.
Отзиви към продукт