Грейпфрутът пази кожата млада и намалява риска от сериозни заболявания
В него има много полезни хранителни вещества, включително калий и ликопен. Наред с това той съдържа калций и фосфор. От гледна точка на своята кулинарна стойност, той се счита за прекрасно предястие и се препоръчва за закуска като освежаващо и тонизиращо начало на деня.
Грейпфрутите са с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на калории. Те съдържат биофлавоноиди и други растителни химикали, които намаляват риска от сериозни заболявания като рак, сърдечносъдови заболявания и образуването на тумори. Грейпфрутът увеличава скоростта на метаболизма и ви дава чувство на ситост, което го прави чудесен за отслабване. Този цитрус помага на човешкото тяло в борбата с различни условия, като умора, треска, малария, диабет, запек, затруднено храносмилане, уринарни проблеми, киселини и много други.
Едно проучване доказва, че ако консумирате грейпфрут за закуска, може да намалите нивата на лошия (LDL) холестерол с 15,5% и на триглицеридите с 27%.
С помощта на грейпфрута можете да се отървете от тъмните петна по кожата (като например лактите). Богат на витамин C и слаба киселина, грейпфрутът помага за избелване на петна по кожата. Половин грейпфрут се поръсва с чаена лъжичка захар и се втрива по кожата (бъдете внимателни с кожата на лицето, защото това може да раздразни тази чувствителна област).
Грейпфрутът ускорява изгарянето на мазнините, стабилизира нивата на кръвната захар и на инсулина, което го прави чудесна храна за диабетици и хора, страдащи от затлъстяване и инсулинова резистентност.
Ежедневна консумация на грейпфрут поддържа кожата в топ форма. Това се дължи на високото ниво на витамин C, подпомагащо производството на колаген.