Рак на гърдата - как да намалим рисковете от коварното заболяване?
Важно е да се знае, че по-малко от 10% от всички случаи на рак на гърдата са свързани с генетични фактори. Останалите 90% и повече са свързани с външни фактори.
Рискът от рак може да бъде намален чрез някои промени в живота, като например правилно хранене, оптимизиране на витамин D, упражнения и избягване на токсините, идоващи от всякакъв вид източници. Прекомерното излагане на токсини несъмнено играе важна роля за развитието на рак. След много изследвания учени са установили канцерогенни химикали, на които жените са изложени ежедневно чрез храната, замърсяването на въздуха и други продукти, използвани в ежедневието. Именно те са сред най-големите виновници за рака на гърдата.
Според специалистите има стратегии да се намали рискът от тежкото онкологично заболяване, вижте някои от тях:
- ограничете приема на животински протеини; - избягвайте захарта; - приемайте достатъчно количество йод; - увеличете приема на здравословни мазнини; - консумирайте редовно куркума, броколи и канела; - пийте ежедневно пресен сок от зелени зеленчуци; - избягвайте алкохола; - следете дали избирате правилния сутиен и внимавайте с теловете по тях; - ако сте току-що родили, кърмете детето поне 6 месеца; - осигурете си редовен и качествен сън.